Het is altijd belangrijk om je te realiseren wanneer een bepaalde fase in het leven tot zijn einde is gekomen.

Als iemand volhoudend in deze fase wil blijven, terwijl zijn tijd al voorbij is, dan loopt hij het geluk en de betekenis die de rest van zijn leven te bieden heeft mis.

Kringen sluiten, deuren gaan dicht, hoofdstukken eindigen… hoe je het ook wilt noemen.

Het belangrijke is dat je in staat bent het af te sluiten en dat je in staat bent die fase en die momenten die nu voor altijd tot het verleden behoren los te laten.

Men kan niet in het heden leven en tegelijkertijd verlangen naar het verleden. Je moet jezelf afvragen waarom. Dat wat gebeurd is, is gebeurd en je moet het loslaten en jezelf ervan bevrijden.

De jeugd is niet eeuwig, leefstijl of relaties ook niet.

Dingen gebeuren en moeten vervolgens in het verleden worden gelaten, men moet deze dingen laten gaan.

Vaak blijven we ons verleden opnieuw onderzoeken en veelal zijn we in staat om dat wat we ervan geleerd hebben toe te passen in ons hedendaagse leven.

Hoewel we hiertoe in staat zijn; verliezen we gedurende dit proces vaak onze emotionele identiteit.

Onze emotionele identiteit wordt het slachtoffer van de gevolgen die emotionele wonden uit het verleden kunnen hebben, wonden die altijd open zijn gebleven, onbehandeld en ongenezen.

Met verloop van tijd gaan deze emotionele wonden, elke keer dat we aan ze denken of er iets over horen, etteren en raken ze geïnfecteerd.

Hierdoor gaat ons vermogen om onszelf te zijn en onze eigen emoties te bevestigen verloren.

Het lijkt erop alsof we eraan gewend zijn geraakt te leven met deze verborgen emotionele pijn en we verzetten ons ertegen om deze pijn aan te pakken.

In sommige gevallen kunnen onze hersenen zich zelfs loskoppelen van het vermogen om bepaalde emoties te voelen, zodat we de pijn kunnen vermijden.

Diep van binnen weten we echter heel goed dat deze wonden de reden zijn waarom we niet verder kunnen komen in het leven.

Ze beperken ons om werkelijk te genieten van de dingen om ons heen en om onszelf volledig te richten op het huidige moment.

Leer daarom om je lichaam en ziel te helen. Hierbij is BRTT & Trauma Release Breathwork de deur die je ziel en lichaam volledig reinigt en zuivert.

Ga weer gelukkig worden, dat verdien je toch?