Re

Re

Re-root retreat

Wil je meer helderheid krijgen in je leven? Wil je ruimte creëren tussen de onophoudelijke stroom van je gedachten? Wil je een shift maken in je lichaam en geest die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? 

Re-root retreat

Wil je meer helderheid krijgen in je leven? Wil je ruimte creëren tussen de onophoudelijke stroom van je gedachten? Wil je een shift maken in je lichaam en geest die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn?

Meer bewustzijn, helderheid en inzichten

Deze retraite helpt jou als mens door de spanningen en trauma’s te verwijderen die doorheen de jaren zijn opgeslagen in de fascia (bindweefsel) van je lichaam. Dit doen we onder andere door middel van BBTRS (BioDynamic Breathwork and Trauma Release System), verschillende ademhalingsreizen die zorgen voor meer bewustzijn, helderheid en inzichten, maar maken je ook ontvankelijker voor onze filosofische meditaties.

Oeroude rituelen voor een diepe healing

Met oeroude rituelen uit alle uithoeken van de wereld (zweethut, cacao,rapé en soundhealing) zorgen we voor een diepe healing die je helpt terug te keren naar de kern van je “zijn” en om dichter bij de wijsheid van “jezelf” te komen. Want alles zit in je, we moeten het alleen heropenen.

Zoals de ontwaakte leermeester St. Francis van Assisi het mooi verwoordde: “What you are looking for, is already where you are looking from.”

Hoe helpt deze retraite jou?

 • Je krijgt meer verbinding met je lichaam en intuïtie.
 • Je leert beter in het moment aanwezig zijn.
 • Je leert de opgebouwde, diepe kern spanning in je lichaam gewaar te worden, te doorvoelen en los te laten. Hierdoor wordt je veerkrachtiger en durf je je emoties toe te laten en erin te bewegen.
 • Je durft je grenzen aan te geven en jezelf te zijn in verbinding met anderen⁠.
Locatie

Land van Engelingen - Helshovenstraat 33, 3840 Engelingen

Data
 • 24-25-26 februari 2023
 • 17-18-19 maart 2023
 • 23-24-25 juni 2023
 • 27-28-29 oktober 2023

Het programma

Het programma word bij aanvang bekend gemaakt en het ziet er ongeveer als volgt uit:

 • 16:00 - Aankomst / Rondleiding / Gronden / Boekje invullen / Drankje
 • 18:15 - Uitleg weekend
 • 19:00 - TRE (Trauma and Tension Release Exercises
 • 19:30 - 15 minuten Holotropic Breathwork
 • 19:45 - Ontspanningsmeditatie met lichte hypnofilosofische inductie en holotropisch werk
 • 21:45 - Eten
 • 23:15 - Introductie Rapé
 • 08:00 - Wake-up + Thee
 • 09:00 - TRE (Trauma and Tension Release Exercises)
 • 10:00 - Filosofische Klankmeditatie
 • 11:30 - Tumo Breathwork
 • 12:00 - Lunch
 • 14:00 - Rust
 • 16:30 - Yoga
 • 17:15 - BBTRS (BioDynamic Breathwork and Trauma Release System)
 • 18:30 - Zintuigen meditatie
 • 20:00 - Cacao ceremonie
 • 22:30 - Rapé ceremonie
 • 08:30 - Wake-up + Thee
 • 09:00 - TRE (Trauma and Tension Release Exercises) + 15 Holotropic Breathwork
 • 09:45 - Hypnotische meditatieve trance reis
 • 11:45 - Zweethut
 • 15:30 - Eten
 • 16:30 - Sharing
 • 17:00 - Goodbye

Info over de ceremonies

De zweethut is een oeroude ceremonie en is geïnspireerd vanuit de traditie van de Lakota indianen. Dit is één van de krachtigste en meest betekenisvolle zweethut ceremonies die in de wereld bekend is.

De zweethut wordt gezien als de baarmoeder van moeder aarde, de stenen worden als het zaad van vader zon gezien en wij mensen, als kinderen van vader zon en moeder aarde. Wanneer de stenen de inipi worden binnengebracht, vindt een soort van bevruchting, bezieling plaats, zoals de Lakota Sioux dit verwoorden.

De ceremonie is een uitnodiging om je te verbinden; met jezelf, met de andere deelgenoten aan de ceremonie, met de krachten van de natuur, met moeder aarde, met de warmte van de stenen, met het “groter geheel” of “ dat wat groter is dan ik”. Dit alles creëert een omgeving om te ervaren waarin een ieder gelijk is. De ceremonie kan een inspirerende uitwerking op je hebben, kan je inzicht brengen, rust brengen, je een pas op de plaats doen maken of je herboren doen voelen.

Er wordt gesproken dat je anders de inipi uitkomt dan dat je er binnen bent gegaan. Nadat je uit de Temazcal komt kan je gaan afkoelen in het vlakbij gelegen meer.

De ceremonie wordt instrumentaal begeleid met diverse oer instrumenten. Deze versterken je innerlijke beleving en nemen je mee in een unieke, hartverwarmende ervaring.

Vaak zijn we op zoek buiten onszelf, leven we voor een groot deel in ons hoofd en ademen we oppervlakkig. Voor je levenskwaliteit en gezondheid zijn bepaalde manieren van ademen geen goede gewoontes. Een paar van die patronen zijn kort en hoog in de borst ademen, op een ingehouden manier ademhalen en kort uitademen waardoor je te weinig ‘afval’ uitstoot.

Ademreizen kunnen je helpen dit patroon te doorbreken. Door dieper en bewuster te ademen breng je je adem naar die delen van jou waar je vasthoudt, waar de energie blokkeert en kun je jezelf bevrijden van oude pijn en onverwerkte emoties. Zo ontstaat er weer ruimte voor iets nieuws, ontspanning en innerlijke rust. Een Ademreis is een verademing voor lichaam en geest!

Geef jezelf (adem-)ruimte

De manier waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we in het leven staan. We leven momenteel in een gejaagde, angstige wereld. Het gevolg daarvan is dat we regelmatig onze adem inhouden, dit heeft desastreuze gevolgen voor het lichaam op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het effect van een verstoorde ademhaling kan uiteenlopende gevolgen hebben: Verstopping, vermoeidheid, koude voeten of neus, duizeligheid, depressie, burn-out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, slecht slapen, niet kunnen ontspannen, lusteloos gevoel, stijve spieren, de verbinding met jezelf kwijt zijn en regelmatig gestrest en prikkelbaar te zijn.

Ademen als emotionele detox

Het is een groot cadeau voor jezelf en jouw omgeving om je weer te kunnen verbinden met je authentieke zelf. Vanuit die kern ben je in staat om je leven in te richten op basis van vrijheid, liefde en waarheid. Ademhalingstechnieken en zelfonderzoek zorgen voor het in balans brengen van body, mind en soul. We leren al heel vroeg in ons leven om emoties te onderdrukken. Op allerlei plekken in het lichaam kunnen we deze spanningen en onderdrukte emoties vastzetten. Die blijven daar zitten totdat jij er klaar voor bent om ze alsnog, zonder oordeel, te voelen.

De adem is onze belangrijkste tool om deze blokkades te herkennen en vrij te laten. Door naar deze blokkades toe te ademen, creëren we meer ruimte. Je ademt je letterlijk vrij.

Uit het hoofd, in het lijf!

Een Ademreis nodigt je uit je om op een zachte en liefdevolle manier het contact met jouw wijze lijf te herstellen, om vanuit je (drukke) hoofd te zakken in je lijf. Tijdens een Ademreis ga je op reis naar binnen. Prachtige muziek wijst je de weg. Met een open en nieuwsgierige blik kijk je wat je onderweg allemaal tegenkomt, waar je licht op kunt laten schijnen omdat het soms lang in een donker hoekje heeft gelegen. Ik help je om die donkere hoekjes te vinden en daar doorheen te ademen. Ik leer je te ontspannen in je lijf en met met mildheid en compassie naar jezelf te kijken.

De kracht van zacht

Het geschenk van verzachten brengt je in contact met de stille ruimte in je lichaam en brengt een (levens)stroom van vreugde en rust op gang. Zachtheid is niet hetzelfde als zwak zijn, het is iets heel natuurlijks, komt voort uit authentiek zijn en is juist ongekend krachtig. Zachtheid geeft beweging aan energie die gestold was en brengt ontroering en nieuwe levensenergie op plekken waar hardheid was gaan overheersen. Met de zachte kracht van ademen vergroot je je bewustzijn, zodat je steeds jezelf kan toestaan. En ja, daar zit de heling, in het toestaan, in het laten stromen van wie en wat jij bent, met een bijzonder bijeffect dat je je steeds levendiger & liefdevoller gaat voelen.

Verbonden ademen

Door je ademhaling te verbinden stap je een proces in, waarbij (onbewuste) blokkades, naar de oppervlakte kunnen komen. Met verbonden ademen komt je lichaam in een flow. 

Hierdoor laten (oude) spanningen los. Het zijn vaak oude lichamelijke spanningen die opgeslagen liggen in het brein en/of ergens in je lichaam vastzitten, waar je met coaching of therapie niet bij komt. Eigenlijk gebeurt er iets magisch als je je adem verbindt. Alsof je je opnieuw kunt verbinden met dat waarvan je afgescheiden bent. Dat kan levensvreugde of een open hart zijn, maar ook verdriet of kracht. Sta het toe, verbind je adem en laat eenheid & heelheid ontstaan. Laat de verbonden adem de herinnering in je wakker maken wie je bent, ver voorbij alle beperkende overtuigingen waarmee je bent grootgebracht. De herinnering dat je goed bent zoals je bent.

Ademwerk is een krachtige tool die we allemaal in ons dragen. Het heeft niets van buitenaf nodig. Het is niet zweverig en iedereen heeft er toegang toe. Adem is er altijd en kan je overal brengen. Wanneer je leert door onprettige momenten heen te ademen hebben deze momenten geen of minder grip meer op je. Gebruik je je adem bij de fijne momenten, dan zak je dieper in deze gevoelens die tegelijkertijd je immuunsysteem en vitaliteit boosten.

Ademwerk kan een diepe therapeutische werking hebben.

Rapé is een heilige en diep genezende en reinigende planten medicijn uit de jungle dat al duizenden jaren gebruikt wordt door de genezers van de amazone. Het wordt gemaakt van tabaksbladeren, medicinale kruiden en planten.

Uiteraard is het niet dezelfde tabak die we hier gebruiken, aan de tabak van bij ons zijn 74 verschillende chemische stoffen aan toegevoegd. Deze zuivere, pure en heilige tabak noemen ze bij de natives Mapacho, die bescherming en verbinding brengt. Mapacho noemen ze de grootvader van alle planten

Rapé helpt om blokkades en om heling te brengen. Het brengt je geest tot rust en helpt je om uit je hoofd te komen, je gedachten stil te maken, in je hart te komen en verbinding met je ziel te maken. Het helpt bij het loslaten van emotionele en fysieke ongemakken, negativiteit en verwarring. Ook maakt het de weg vrij om het lichaam te ontgiften en overtollig slijm, gifstoffen en bacteriën op te ruimen. Maar ook om visioenen te induceren, om energie te krijgen en om opnieuw in lijn te komen met je energiekanalen om zo verbinding te maken met je hogere zelf.

Bij Sound healing wordt de helende kracht van muziek gebruikt om beter te ontspannen op lichamelijk en geestelijk niveau.

Wat is Sound Healing?

Sound Healing heeft bepaalde trillingen die een helende werking hebben op lichaam en geest. Om de helende werking te bereiken, worden er verschillende instrumenten gebruikt, zoals klankschalen en een gong. Deze muziekinstrumenten zorgen ervoor dat je lichaam in een zogeheten meditatie-modus komt. Het bijzondere is dat Soundhealing niet alleen fijn klinkt voor je oren, maar dat je de trillingen ook kunt voelen in je lichaam.

Welk effect heeft Sound Healing op je brein?

Als je luistert naar Sound Healing, dan zul je ervaren dat je erg goed kunt ontspannen. Tijdens deze diepe ontspanning maken je hersenen zogeheten Alpha-golven aan. Als je nog dieper kunt ontspannen, dan produceren je hersenen Theta-golven; in deze status kun je met je ogen dichte spontaan kleuren of afbeeldingen zien. Je kunt dit ervaren als dagdromen. Op dit niveau - Theta-trillingen - ontstaan vaak nieuwe creatieve, inspirerende ideeën.

De rustgevende klanken van Sound Healing kunnen er ook voor zorgen dat je makkelijker in slaap valt en beter slaapt.

Welke voordelen heeft Sound Healing?

Sound Healing kan bijdragen om:

 • Stress te verlagen
 • Meer rust in je hoofd
 • Betere te concentreren
 • Contact te maken met je intuïtie, je innerlijke stem
 • Rust en vrede te ervaren in je lichaam en geest.

Wil je de dagplanning downloaden?

Laat je gegevens achter en ontvang de planning in je mailbox.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Faciliteiten Land van Engelingen

Land van Engelingen heeft 5 ecologische woningen en is een luxe retreat voor 16 personen. Er is een buitensauna, hottub, jacuzzi, ecologische zwemvijver, Finse kota met open haard en een buitenserre van 150 m2.  In totaal zijn er 6 slaapkamers, 6 badkamers en een mezzanine voor 4 personen met losse bedden met gedeelde badkamer. Elke woning straalt uitgesproken rust uit, typerend aan de sfeer die er hangt in Land van Engelingen.

De woningen zijn onder meer voorzien van een goed uitgeruste keuken, een gezellige zithoek, een privé terras met eigen barbecue, heerlijk opgemaakte bedden, badlinnen en verzorgingsproducten bij aankomst.

Ervaringen van vorige deelnemers

NELE

"Onmiddellijk bij aankomst had ik al het gevoel erg welkom te zijn. Je sprak me persoonlijk aan, nam me mee om alles te tonen, het ijs was onmiddellijk gebroken. Dat vond ik best heel aangenaam. 

De sfeer was vooral heel open en puur. Er werden al gauw diepere gesprekken gevoerd. Ik had echt het gevoel mijn gelijkgestemden gevonden te hebben.
De lokatie … als ik zeg ‘back to nature’ overdrijf ik niet.  Bij ochtendgloren zwemmen in het meer tussen de lelies, die prachtige zon door het gebladerte, die frisse ochtenddauw, yoga en ademhalingoefeningen onder de bomen, landurige meditaties met prachtige aardse sounds  …  wat heeft een mens meer nodig. En dan zwijg ik nog over het lekkere eten.
Zondag weg rijden was even afkicken."

ALESHA

Ik heb maar 1 woord.. WAUW! Voor iedereen die struggelt met bepaalde emoties, gevoelens, blokkades.. de 3 daagse retreat is helemaal boven alle verwachting. Ik had nooit gedacht dat ik op zo’n korte tijd, zo een vertrouwend gevoel kon hebben met Franco en de gehele groep. Het weekend heeft mij enorm deugd gedaan. We hebben gelachen en gehuild. Het was zwaar, intens maar ook zo puur en mooi. Franco is een zeer hartverwarmend, mooie persoon waarbij je u meteen goed voelt en ook vertrouwd aanvoelt. Na dit weekend voel ik me herboren, relaxed, zen.. Ik kijk er al naar uit om volgend jaar weer te komen! Tot snel !! ❤️

SABRINA

"Ik vond het een geweldige zen weekend met z'n allen, leuke toffe groep. 

Bij de volgende retreate wil ik er denk ook bij zijn. Ik hoop dat ik het weer mag beleven. 😃🧘🏻‍♀️"

MANUELA

"Het heeft mijn verwachtingen alvast overtroffen. Ik wist op voorhand niet goed wat te verwachten. Voor mij was het de eerste keer dat ik zo’n retreat doe. Ik kan het iedereen meer dan aanraden! Het is jaren geleden dat ik mij nog zo goed en ontspannen gevoeld heb! Zelfs zonder enige ervaring was ik helemaal mee. Ik stond ervan te kijken hoe close je kan worden met mensen die je totaal niet kent. 

Je gaat me zeker terug zien!"

LINDA

Afgelopen weekend een magisch retreat mogen beleven in het Land van Engelingen. Een fantastisch sprookjesachtig landgoed beheert door zeer fijne lieve mensen.

Het retreat begeleid door Franco en Marciello heeft al mijn verwachtingen overtroffen.
Ik ben een geweldige ervaring rijker.
De juiste combinatie van meditatie, yoga, een rapé en cacao ceremonie, zintuigen massage, zweethut, heerlijk eten met een lach en een traan heeft ervoor gezorgd dat ik nu rust & balans voel in mijzelf.
Dankbaar voor de mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten en in speciaal voor de fijne mannen die deze retreat op een unieke manier invulling hebben gegeven. Écht een aanrader!! 

Veelgestelde Vragen

Je kan jouw plaats reserveren door op de knop hierboven te klikken, je word doorverwezen naar een betaalpagina, daar kan je jouw plaats reserveren door alvast een voorschot te betalen van €300. De rest van het bedrag betaal je bij aankomst op de locatie. 

Als je hier vragen over hebt kan je altijd terecht bij mij. Contacteer mij via mijn contact pagina of stuur mij een mailtje op info@francobitonti.com

Bij dit soort gevallen kan je mij best mailen of een berichtje sturen en samen zoeken we naar een oplossing.

Het is zeker mogelijk om jouw plaats te annuleren en een refund is dan ook mogelijk.

Deze retreat is voor alle niveaus, je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan de activiteiten.

Al de nodige corona maatregelen zullen in acht genomen worden bij het organiseren van al de activiteiten. 

Zou door de maatregelen het weekend niet kunnen doorgaan worden al de deelnemers op de hoogte gehouden en zal er een nieuwe datum gekozen worden.

Kostprijs en inschrijvingen

 • 3 dagen diep helende retreat
 • Volpension met vegetarische (voornamelijk) biologische keuken. Drank ook inbegrepen.
 • Verblijf in een luxe retreat voor 16 personen. 
 • Enkel 14 plaatsen beschikbaar

Kies uit één van onderstaande data