Verinnerlijken

You are the whole ocean

Je zou kunnen zeggen dat een kantelpunt is wanneer je eigenlijk verhuist van een fascinatie van het Mij, naar een interesse in beweging in het Zijn-zelf. 

Wat ik hiermee bedoel is, is als die geest stil wordt dan is het mogelijk om een soort langzaam bewegende bijna musicale patronen gewaar te worden die er zijn voor er dingen verworden tot gevoelens, of emoties, of gedachten, of objecten, of meningen.

Dus voor dat het IK tot een constructie wordt, is het mogelijk om die onderstroom die bijna stilstaat maar toch net nog dynamisch is, gewaar te worden. 

Als daar de interesse naartoe gaat, dan is dat, naar mijn smaak, veel interessanter dan de emoties, en de meningen.. en dat soort zaken, maar dan gaat er ook iets in je systeem veranderen, je gaat daarvan houden, meer dan van Mij.

Het Mij daar zit iets (vanuit dat diepere gewaarzijn) daar zit iets lelijks in, iets bijna vijandigs naar al het andere, daar wordt de scheiding gemaakt tussen Mij-Niet Mij, Ik-Niet Ik, terwijl in die basisbewegingen of die oer-bewegingen, daar is helemaal geen onderscheidt te maken. 

Je kunt niet eens zeggen dat jij gewaar bent van dat Zijn, het is meer het Zijn dat zich gewaar is van zichzelf, want daar is nog geen breuk, het is daar nog non-duaal.

Waardoor der, in wat er nog actief is van wat we mind noemen een continue stille verwondering is of een vraagteken. Het is heel stil, het is heel rijk en naar mijn beleving duizend keer intessanter dan het Ik-vind dit of Ik-wil dat of ik wil dat niet, wat allemaal een bepaalde grofheid heeft, niet dat dit niet mag of slecht is, maar its kind of boring.

Terwijl die diepte, die zomaar uit zichzelf beweegt, dat is iets anders, als je daar een keer komt (alsof het een plek is) dan merk je, hoe we eigenlijk de hele tijd aan die oppervlakte bezig zijn, waar de rimpelingen en de golfjes zitten en dat we die 30km die daaronder zitten helemaal niet kennen, daar komen we eigenlijk alleen in de droomloze slaap, maar dan zijn we daar niet bij, je rust er lekker van uit maar je beleeft eigenlijk niks. Maar je kunt daar dus ook wakker bij zijn, wat Ramana wel eens “wakefull sleep of sleepfull wakefullness noemde..

Wat ik hier mee wil zeggen is, dat je peilloos veel dieper bent, dan je probleempjes over je relatie, je werk, je gezondheid.. of waar dat soort zaken zich allemaal afspelen of wat de buren vinden, ik geef er niet om, ik ben de peilloze diepte laat ze maar wat van mij vinden, ze kennen mij helemaal niet, ze kennen alleen een uiterlijk masker, wat ze vooral zelf in mekaar zetten, want ik heb niet zo het idee dat ik mijn best doe om iets voor te stellen, en wat er zogenaamd bereikt wordt is eerder ondanks Mij, dan dankzij Mij, want die Mij dat stelt niet veel voor, een aangekleede aap die kan praten.

Je bent zoveel dieper dan waar je je zorgen over maakt of waar je naar streeft of wat je denkt dat belangrijk is, dat het bijna pijn doet om peilloze diepte over oppervlakkige zorgen te horen praten, nogmaals niet dat het niet mag of dat het slecht is , maar je houdt Je-Zelf zo klein., peilloos suggereert het al, het is niet te peilen zo diep , hoe ruim, hoe groot je bent, sommigen oude filosofen zeiden zelf (ik heb niet veel met god) maar je bent eigenlijk god. 

You are the whole ocean Meer lezen »

“The question ‘Who am I?’ is not really meant to get an answer, the question ‘Who am I?’ is meant to dissolve the questioner.

Gedachten die neem je waar, want je weet wanneer er gedachten zijn en waneer ze daar niet zijn.

Dus je bestaat wanneer er gedachten zijn en wanneer er geen gedachten zijn. Dus je je gedachten ben je niet.

Hetzelfde geldt voor je fysieke sensaties, soms zijn ze er, en soms ook niet. Dus fysieke sensaties (ofwel je lichaam) ben je ook niet dan?

Voor emoties geldt hier dan hetzelfde, er zijn niet altijd emoties, dus je bestaat als er emoties zijn, maar ook als ze er niet zijn.

Kortom, je gaat hier allemaal aan vooraf.

En het andere wat hier uit volgt is, gedachten, emoties en fysieke sensaties zijn waarnemingen, niet wat je bent, maar wat je kent.

Samengevat bestaat je dus los van je gedachten, emoties en je fysieke sensaties, dus je associeren met deze 3 is in een soort gevangenis of bubbel leven. How, ik zeg niet dat ze er niet zijn, maar dat ik het zou zijn?

Als we een beetje opletten hebben we het door, gedachten zijn veranderlijk, want je hebt nooit je hele leven lang 1 gedachte, hetzelfde met je fysieke sensaties en emoties ,die zijn ook veranderlijk.

3 veranderlijke dingen die in beeld zijn, niet altijd, ze wisselen elkaar af en ze veranderen de hele tijd, en toch zijn we ervan overtuigd dat we een vaststaand ik zijn, en dat ik de samenstelling ben van 3 veranderlijke waarnemingen. 

Ik vind het een raar verhaal, 3 veranderlijke dingen die daar niet de hele tijd zijn, terwijl ik wel de hele tijd ben, die zou ik dan zijn.

Speel hier gewoon eens mee, check dit voor jezelf, wordt dit niet  waargenomen, als je je weer druk maakt om iets of als je ergens blij of verdrietig om bent, is dit ook niet gewoon een waarneming?

Als er ineens verdriet is, dan komt het in beeld, en na een tijdje is het weer weg, maar die waarnemendheid, die wat het waarneemt die staat altijd aan en is altijd onveranderlijk hetzelfde. Idem met je emoties, het bereikt een hoogtepunt en het ebt weer weg. Daar komt een wolk gedachten aan, en als de energie eruit is, wordt het weer stil, al is het maar voor even.

Maar die waarnemendheid die staat gewoon aan, alles beweegt de hele tijd, maar die waarnemendheid blijft hetzelfde.

Je moet mij niet geloven, maar check this zelfs eens out!

Als je dit echt gaat onderzoeken, dan kun je hier niet omheen. Alles verandert behalve dit. Wat je echt bent is helemaal niet kwetsbaar, en als de inzicht er is dat je helemaal niet kwetsbaar bent, ben je gewoon niet meer bang voor de gevolgen!

“The question ‘Who am I?’ is not really meant to get an answer, the question ‘Who am I?’ is meant to dissolve the questioner. Meer lezen »

The fear of conflict is almost always a sign of problems

Het is handig om te leren omgaan met conflicten, dan om altijd proberen de vrede te bewaren (want dat is slap).

Als we leren aanvaarden dat conflicten kunnen optreden, dan kunnen we leren te-Zijn met in conflict zijn, en dat is handiger want dan hoef je er niet meer bang voor te zijn.

Want als je het de hele tijd op afstand probeert te houden, aangenaam blijft, en de goede vrede wilt bewaren, dan hebben we misschien dat conflict op dat moment vermeden (door allerlei slaafsgedoe) maar onderhuids blijft het conflict gewoon door broeden.En dan komt het weer, en dan komt het weer..

Ik heb liever geen conflicten, begrijp me niet verkeerd.

En je moet daarom ook niet altijd gelijk willen hebben, iedereen ziet de dingen anders en mag een andere mening hebben, daarom zijn er geen winnaars of verliezers.

Je kunt je ook even realiseren op het moment dat je een conflict hebt met iemand, dat bij hem of haar, net als bij jou ‘’de klok tikt’’, en over een niet te lange tijd ligt die net als jij, onder de grond of in een urne. We zijn aan het sterven, ik weet niet of je het weet, maar we gaan het niet redden hier.Dus als je het conflict nu wint of niet!

Dus niet bang zijn als je iets te zeggen hebt tegen iemand..

The fear of conflict is almost always a sign of problems Meer lezen »

Angst en stress

“Chronische stress richt meer schade aan dan welke oorzaak ook…”

Niet alleen psychologisch, sociaal , maar ook lichamelijk….

Stress is eigenlijk een lichamelijk reactie op een situatie die mogelijk gevaarlijk is. Onze hersenen beoordelen namelijk in iedere situatie of er gevaar dreigt.

Als er geen alarmsignalen komen, ervaren we geen stress. Maar zijn die signalen er wel?

Dan gaat ons zenuwstelsel het lichaam automatisch voorbereiden op ‘vechten, vluchten of bevriezen’.

Bij de stress respons gaat ons hart harder kloppen en wordt er bloed naar de extremiteiten geduwd (armen, benen, hoofd) en wordt het weg getrokken uit onze ingewanden en voortplantingsorganen.

Stress, alle mogelijke vormen van verdriet leiden tot Bijnier-uitputting. Bijnieruitputting klachten zijn:

Auto-immuunziekten
Depressie
Disbalans in hormonen
Duizeligheid
Grote behoefte aan eten met veel zout, suiker of vet
Huidproblemen
Laag libido
Meer overgangsklachten bij vrouwen
Minder goed met stress kunnen omgaan
Onderdrukt immuunsysteem
Slecht wakker worden in de ochtend, ook na volledige nachtrust
Slechter geheugen
Spier- en botverlies en spierzwakte
Verhoogde kans op allergieën
Vooral in ochtend en middag vermoeid en zwak gevoel

Als de stress echter blijft duren of als we in de bevriesrespons schieten herstelt deze dynamiek zich niet.

Langdurige stress hangt samen met depressie, burn-out en angststoornissen.

De hormoonhuishouding is namelijk verstoord, hersengebieden zijn ontregeld en soms zelfs beschadigd en verschillende systemen werken niet zoals normaal.

Stress en psychische klachten werken elkaar vaak ook in de hand.

Dat is het geval wanneer de stress bijvoorbeeld tot meer angst, paniek en somberheid leidt – wat weer tot stress leidt.

Daarom is het zo belangrijk om stress te verminderen als je last van psychische klachten hebt.

Chronische stress verzwakt je immuunsysteem – en dat heeft ook gevolgen voor de hersenen. Een verzwakt immuunsysteem betekent dat je vatbaarder bent om ziek te worden.

Je immuunsysteem regelt namelijk dat virussen, bacteriën en andere ‘indringers’ onschadelijk worden gemaakt.

Chronische stress richt meer schade aan dan welke oorzaak ook…

Het is daarom zo belangrijk om bewust ons zenuwstelsel tot rust te leren brengen…

Hulp nodig of vragen?

Angst en stress Meer lezen »

geest, bewustzijn, aandacht, helderheid

Op internet kun je nagenoeg elke leraar volgen en elke leraar lijkt zo zijn eigen betekenis te geven aan de woorden ‘geest’, bewustzijn, aandacht, helderheid. Dat kan erg verwarrend werken. Misschien wordt de verwarring nog groter wanneer je mijn uitleg hier ook weer leest.

De menselijke geest ligt verankerd in het lichaam. De geest wordt vaak de mind of psyche genoemd, d.w.z. daar waar gedachten worden ontvangen, geordend en worden opgeslagen als bruikbare informatie ter overleving van het lichaam. Maar gedachten kunnen ook worden ontkend, de geest heeft daar lijkt het wel een speciale afdeling voor waar geen licht wordt toegelaten. Daar worden alle indrukken verstopt die te maken hebben met afwijzing.

Het lichaam beschikt over zintuigen en die hebben een zeer krachtige wisselwerking met de geest (mind) waardoor gedachten gevoelens veroorzaken en gevoelens weer gedachten oproepen. Dat is het zintuig dat we de tastzin noemen. Tastzin kent feitelijk geen verschil tussen een binnen en buiten ruimte.

Het universele bewustzijn heeft zijn brandpunt in de menselijke geest ( als ‘ik-ben’, het weten er te zijn, of ook wel het gevoel van tegenwoordigheid). Dit is het moment waarop het allereerste object verschenen is als: ‘ik-ben’. Dit is nog het pure Zijn zonder identificatie met het lichaam. Er is nog geen ik-ben-dit of ik-ben-dat in verschenen.

Maar wat is nu aandacht? (awareness). Aandacht is vrij. Het lichaam heeft zijn eigen fabrieksinstelling, unieke neigingen, die individueel zijn. Individueel betekent on-verdeeld, dus nog onaangetast door indrukken van buitenaf. De menselijke geest ( mind) vangt via het lichaam zintuiglijke indrukken op. Die indrukken worden op den duur omgevormd tot gedachten aan vreugde en pijn (de herinneringen). Maar aandacht (Helderheid) is nergens aan gebonden en blijft onbewogen. Stilte aandacht overziet het hele spektakel in zijn geheel. Het is als het ware alwetende energie. Naast helder is het dus ook immens stil. Het is vredig, waakzaam, zonder angsten en verlangens. Dit is je ware wezen en probeer haar in je dagelijkse leven te zijn. Ze is alleen NU. Alleen Nu via de woordeloze werking van de zintuigen zul je haar (die lieflijke aandacht) ontdekken. Dan ben één, het gelijktijdig Zijn van haar volheid en haar ledigheid .

De zuivere menselijke geest raakt op den duur uitsluitend geïnteresseerd in wat er zoal gebeurt door de identificatie met het lichaam en raakt gespleten. Maar Helderheid ( aandacht ) is geïnteresseerd in de werking van de geest (mind) zelf. De voetballer ( mind) rent de bal achterna, maar de coach (aandacht) houdt de voetballer in het oog, niet de bal. Door onophoudelijk stil te ervaren, te zien, te voelen kan de geest (de mind) zich zo op den duur legen van eerder vastgezette gedachten. De erin opgesloten emotionele energie ( residuen van angsten en verlangens ) kan via de tastzin eindelijk worden ontladen. Het lichaam ervaart het en het zal er niet van sterven. De gedachte aan sterven is de enige hindernis. Zo wordt het lichaam, denken en het voelen eindelijk bevrijd van de hinder van de onophoudelijk opkomende emoties waardoor ook het lichaam zal zich volledig zal kunnen ontdoen van de kramp.

geest, bewustzijn, aandacht, helderheid Meer lezen »

There are two kinds of fear, physical and psychological fear

Er bestaan twee soorten angst, een fysieke en een psychologische angst. De fysieke angst zorgt via het celgeheugen van het lichaam voor automatische reacties. Deze angst beschermt het lichaam tegen gevaar. 

De psychologische angst heeft uitsluitend te maken met het geloof in de persoon. Deze angst sensaties worden meestal, zodra ze fysiek gesignaleerd worden direct opgeslagen in de zwarte doos (weggestopt), zonder dat we ze volledige erkenning geven en dus zijn ‘afgevoeld’ of ‘afgezien’. 

Maar deze angstige gedachten nemen daar geen genoegen mee. Want het gevoel laat je zo weten dat er een emotionele energie vrijkomt. eigenlijk maakt het lichaam zich zo vrij vrij van een kramp. Jij bent het niet die zich van de kramp ontdoet maar het lichaam zelf maakt zich vrij van een verkramping. 

Alles wat niet volledig gezien en doorleeft is, herhaalt zich. (komt het je bekend voor?) Het is net of je steeds dezelfde brief krijgt toegestuurd, pas als je hem hebt gelezen ontvang je de brief niet meer. Er ontstaat steeds een nieuwe gedachte met dezelfde energetische lading die alsnog gezien wil worden. 

Deze gedachte doet zich dan voor als iets waar je niet aan herinnerd wil worden. De herhalingsdrang komt ook voor bij ervaringen van genot, daar wil je wel aan herinnerd worden. Je denkt eraan terug, je wilt het nog een keer her-halen. 

BewustZijn wil hiermee iets aan zichzelf tonen, meer niet. Het is als een kindje dat zegt: “Mama, kijk… mooie tekening! Kijk nu toch eens! Waarom kijk je niet?” “lieveke, straks misschien… ik heb het nu te druk, geen tijd” zegt mama. Zo doe jij dat ook, je bent te druk met denken, je kijkt niet meer.

There are two kinds of fear, physical and psychological fear Meer lezen »

“You cannot truly express yourself until you first discover who you are.”

Wat wil jij? De Wil, die wil altijd maar wat, heeft nooit genoeg..

Succesvol worden, rijk, geliefd, gezien worden..?

We willen van alles en streven dat wat we willen dan ook maar na.
Na-streven. Dus lopen we constant achter iets aan?

En wat is dat eigenlijk succesvol zijn? Je hoort het zo vaak passeren, ik heb de indruk dat het hoofdzakelijk alleen maar gaat om de jacht en hebzucht naar aanzien ,naar macht, geld, seks, en vul zelf maar in…. Een succesvol mens zijn wordt alleen afgemeten aan allerlei uiterlijkheden..

Maar een een succesvol mens is VEEL meer dan dat, dat is iemand die echt aanwezig is, die open is, die vanuit een intelligentie handelt, vanuit een werkelijke openheid voor de situatie, ipv uit de hele tijd vanuit angst en EGOistisch ‘whatss in it for me’’.

Je zou ook kunnen zeggen dat een succesvol mens een vrij mens is, een echt mens, en dan is het helemaal niet relevant of die een duur pak aan heeft of een mooie auto heeft of niet..
Nee, IS iemand aanwezig, IS iemand echt, IS iemand vrij in zijn handelen en denken, dat is de ISHEID van het leven..

Stel jezelf de vraag..Wie ben jij? En ben je je bewust van jezelf?
Van wat je doet, waarom je dat doet, wat je denkt, hoe die gedachten tot stand komen, hoe je je voelt, wat voor betekenis je aan dat gevoel geeft….

Geforceerd, onbewust van wie je eigenlijk bent, doelen nastreven, is wat mij betreft hetzelfde als slaapwandelen.
Je hebt eigenlijk geen idee van wat je aan het doen bent.

Écht en voluit leven gaat over verbinding en bewustzijn.
Niets afwijzen, alles accepteren. Onderzoeken. Ont-dekken. Ont-wikkelen.

Het is een eindeloos proces lieve mensen, het is als dansen met het leven.

Let’s dance ❤️

“You cannot truly express yourself until you first discover who you are.” Meer lezen »

HAAL HET BESTE UIT JEZELF

Ben jij de laatste tijd moe, depressief, kan je nergens meer van genieten, voel je angst, durf je niet jezelf te zijn, ben je jezelf helemaal kwijtgeraakt.

Val je vaak terug in oude patronen of zijn je gedachtes alleen maar gericht op het verleden in plaats van het heden of toekomst?

Heb je verslavende gewoontes waar je van af wilt, maar niet lukt?

DOORBREEK DEZE PATRONEN

Bitterheid laat zien waar je moet helen, waar je nog steeds oordelen over anderen en jezelf hebt.

Wrok laat je zien waar je leeft in het verleden en het heden niet laten zijn zoals het is.

Ongemak laat zien dat je nu aandacht moet schenken aan wat er gebeurt, omdat je de kans krijgt om te veranderen, om iets anders te doen dan dat je het gewoonlijk doet.

Woede laat je zien waar je gepassioneerd over bent, waar je grenzen liggen en wat je gelooft over de wereld moet veranderen.

Teleurstelling laat zien dat je voor iets hebt geprobeerd, dat je niet toegaf aan apathie, dat het je nog steeds kan schelen.

Schuldgevoel laat zien dat je nog steeds leeft in de verwachtingen van anderen over wat je zou moeten doen.

Schaamte laat je zien dat je de overtuigingen van anderen over wie je zou zijn (of wie je bent) internaliseert en dat je opnieuw contact met jezelf moet maken.

Angst laat zien dat je nu wakker moet worden en dat je aanwezig moet zijn, dat je vastzit in het verleden en leeft in angst voor de toekomst.

Verdriet toont je de diepte van je gevoel, de diepte van je zorg voor anderen en deze wereld.

Start a new life today
En ontdek de mooiste versie van jezelf
 

Re-Root your Life helpt jou weer vertrouwen in de toekomst te krijgen en een droomleven te creeren.
Weer te groeien en ontwikkelen op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau.

DE KEUS IS AAN JOU

Veel liefs,Franco

www.francobitonti.com 

HAAL HET BESTE UIT JEZELF Meer lezen »

ONLY THE TRUTH OF WHO YOU ARE, IF REALIZED, WILL SET YOU FREE

Authenticiteit is iets dat we niet kunnen veinzen. We denken dat we onszelf moeten creeren, en zo maken we steeds een soort plakwerk van onze persoonlijkheid. Dat komt omdat we proberen speciaal te zijn in plaats van Echt.

We proberen op een zielige manier ons aan te passen aan alle andere mensen die hetzelfde proberen te doen.

Een tulp streeft er niet naar indruk te maken op iemand. Een tulp worstelt er ook niet mee om anders te zijn dan een roos. Dat hoeft ze ook niet te doen. Ze is gewoon anders. En er is een plaats voor elke bloem in de tuin.

Je hoefde er niet voor te vechten om een ander gezicht te krijgen dan andere mensen op aarde. Het is gewoon anders. Je bent uniek omdat je zo geschapen bent. 

Kijk eens naar kinderen in een kleuterschool. Ze zijn allemaal verschillend zonder dat ze daar moeite voor doen. zolang ze onbewust van zichzelf zichzelf zijn, kunnen ze alleen maar stralen.

Pas later, als kinderen geleerd hebben om te concurreren, om te proberen beter te zijn dan anderen, wordt hun natuurlijke licht verduisterd.

ONLY THE TRUTH OF WHO YOU ARE, IF REALIZED, WILL SET YOU FREE Meer lezen »

Ga je angst aan en hij zal weggaan

We reageren allemaal op moeilijke situaties met onze eigen voorgeschreven voorzorgsmaatregelen, omdat de geschiedenis ons heeft geleerd dat we ons moeten beschermen tegen kwaad en gevreesde gebroken harten.

We hebben van jongs af aan geleerd hoe we kunnen voorkomen dat we te veel worden meegesleept in relaties nadat de eerste paar mensen ons zelfrespect hebben vernietigd.

We willen allemaal liefhebben, geliefd zijn en een gemakkelijke tijd hebben met degene die we voor onze harten kiezen.

Niemand wil in een staat van voortdurende angst leven en zich zorgen maken om gekwetst te worden.

Mensen kwetsen mensen, maar gekwetste mensen kunnen ook genezen.

Onze genezing begint op het moment dat we erkennen hoe gek we eigenlijk zijn geweest en inventariseren hoeveel leven we gemist hebben door onszelf achter onze muren te barricaderen.

De muren weren de mensen die niet goed voor ons zijn, toch houden ze ook heel voorspelbaar de wonderen op een afstand. We maken de keuze om te verliezen voordat we onszelf toestaan ​​om op het veld te komen.

Het leven doet verdomde pijn, mensen doen ons pijn, maar raad eens? Wij kwetsen ook mensen, en we zijn ook de slechterik in iemands verhaal.

We zijn in de val gelopen en we zijn iemands reden om te vechten of te vliegen.

Een gezond persoon zal berouw voelen als ze met die gedachte zitten.

Overweeg dat je overtreders berouw, spijt en pijn voelen als ze nadenken over hoe ze blunderden door je pijn te doen.

Wat als ze het niet kunnen schelen, hoewel?

Wat als jouw pijnlijke verhaal slechts een van de vele verhalen is die ze verzamelen om hun ego van brandstof te voorzien?

Hoe lang laat je toe dat hun shit gedrag je gevangen zet?

Hun acties bevinden zich in je brein en beïnvloeden jou en de mensen om je heen. Waar is de vreugde daarvan?

www.francobitonti.com
info@francobitonti.com

Ga je angst aan en hij zal weggaan Meer lezen »