Gedachten die neem je waar, want je weet wanneer er gedachten zijn en waneer ze daar niet zijn.

Dus je bestaat wanneer er gedachten zijn en wanneer er geen gedachten zijn. Dus je je gedachten ben je niet.

Hetzelfde geldt voor je fysieke sensaties, soms zijn ze er, en soms ook niet. Dus fysieke sensaties (ofwel je lichaam) ben je ook niet dan?

Voor emoties geldt hier dan hetzelfde, er zijn niet altijd emoties, dus je bestaat als er emoties zijn, maar ook als ze er niet zijn.

Kortom, je gaat hier allemaal aan vooraf.

En het andere wat hier uit volgt is, gedachten, emoties en fysieke sensaties zijn waarnemingen, niet wat je bent, maar wat je kent.

Samengevat bestaat je dus los van je gedachten, emoties en je fysieke sensaties, dus je associeren met deze 3 is in een soort gevangenis of bubbel leven. How, ik zeg niet dat ze er niet zijn, maar dat ik het zou zijn?

Als we een beetje opletten hebben we het door, gedachten zijn veranderlijk, want je hebt nooit je hele leven lang 1 gedachte, hetzelfde met je fysieke sensaties en emoties ,die zijn ook veranderlijk.

3 veranderlijke dingen die in beeld zijn, niet altijd, ze wisselen elkaar af en ze veranderen de hele tijd, en toch zijn we ervan overtuigd dat we een vaststaand ik zijn, en dat ik de samenstelling ben van 3 veranderlijke waarnemingen. 

Ik vind het een raar verhaal, 3 veranderlijke dingen die daar niet de hele tijd zijn, terwijl ik wel de hele tijd ben, die zou ik dan zijn.

Speel hier gewoon eens mee, check dit voor jezelf, wordt dit niet  waargenomen, als je je weer druk maakt om iets of als je ergens blij of verdrietig om bent, is dit ook niet gewoon een waarneming?

Als er ineens verdriet is, dan komt het in beeld, en na een tijdje is het weer weg, maar die waarnemendheid, die wat het waarneemt die staat altijd aan en is altijd onveranderlijk hetzelfde. Idem met je emoties, het bereikt een hoogtepunt en het ebt weer weg. Daar komt een wolk gedachten aan, en als de energie eruit is, wordt het weer stil, al is het maar voor even.

Maar die waarnemendheid die staat gewoon aan, alles beweegt de hele tijd, maar die waarnemendheid blijft hetzelfde.

Je moet mij niet geloven, maar check this zelfs eens out!

Als je dit echt gaat onderzoeken, dan kun je hier niet omheen. Alles verandert behalve dit. Wat je echt bent is helemaal niet kwetsbaar, en als de inzicht er is dat je helemaal niet kwetsbaar bent, ben je gewoon niet meer bang voor de gevolgen!