boxing, boxing gloves, hanging-1331470.jpg

Mensen hebben tegenwoordig maar weinig tijd. Iedereen wil prestaties leveren en winnen in het leven. Maar waarom bereiken de meeste nog niet wat ze willen bereiken? Waarom zijn ze nog niet blij met zichzelf of ontevreden over hun fysieke gesteldheid? Enorm veel mensen zijn zo gefocust op het najagen van hun doelen dat ze zichzelf vergeten. Wij vinden het zo belangrijk om te investeren in jezelf en wat bewuster om te gaan met je tijd. Vitaliteit is hierin zo ontzettend belangrijk. Iedereen kan wekelijks een aantal uren investeren in zichzelf. De meesten voelen dat ze een transformatie nodig hebben om verder te groeien op andere gebieden in het leven. Meer levenslust, energie en zo ook meer tijd voor dingen die echt belangrijk zijn in je leven. Ben jij gemotiveerd om te veranderen? 

Boksen kent nog veel meer voordelen.

 1. Boksen is de ultieme full body workout

Dat het bovenlichaam getraind wordt tijdens bokstrainingen is voor de meesten wel bekend. De schouders, trapezius, biceps, triceps, borst, rug en buikspieren zijn betrokken bij elke technisch goede stoot. Ook de beenspieren worden getraind tijdens een sessie. Je quadriceps, hamstrings en bilspieren werken samen om je in en uit te laten stappen / lungen om afstand te overbruggen en zorgen ervoor dat je lichaamsgewicht verplaatst kan worden in de stoot. Het indraaien van de heup en rotatie van het bovenlichaam zorgt voor een stevige core. 

In een notendop:
De kracht die je opwekt tijdens een stoot begint bij de voeten en volgt de gehele kinetische ketting van je enkel naar de bovenkant van het
lichaam en belandt uiteindelijk op het doelwit. Het is daarbij van groot belang dat het gehele lichaam in staat is om de opgebouwde kracht te verplaatsen en door te vertalen naar het volgende lichaamsdeel. Wanneer je beschikt over zwakke buikspieren zal enorm veel kracht verloren gaan uit de stoot. Je stoot is dus net zo sterk als je zwakste schakel in het lichaam.

Enkel gespierde armen gaan je geen harde stoten opleveren. Hierdoor stimuleert een bokstraining alle spiergroepen en levert de combinatie
van aeroob (uithoudingsvermogen, met behulp van zuurstof) en anaeroob (korte inspanningen zonder gebruik van zuurstof). Alle gewrichten en spieren zijn betrokken in een bokstraining, dit maakt het de ultieme full body workout. 

Lees hier hoe ik krachttraining integreer in de workout.

 1. Boksen is zowel geestelijk als fysiek uitdagend.

  Boksen helpt je mobiliteit, stabiliteit en coördinatie te verbeteren wat resulteert in een functioneler lichaam. Dit is helemaal gunstig voor
  mensen met een grotendeels zittende levensstijl. Veel mensen denken dat boksen uitdagend is omdat een klap in het gezicht pijnlijk moet zijn. Ze denken dat boksen alleen om het sparren, wedstrijden en het fysieke afzien gaat. Er zijn zo veel aspecten die komen kijken bij het boksen. Reactievermogen, motorische vaardigheden, reflexen, snelheid en balans. Daarnaast moet je je hoofd er goed bij houden om alle informatie te verwerken die op je af komt. Boksen is zeer technisch en vereist net zoveel van je cognitieve als je lichamelijke vaardigheden. Wanneer je net begint met boksen voelt het allemaal heel onnatuurlijk aan. Het tegelijk anticiperen op stootcombinaties en het behouden van de juiste basishouding vereist nogal wat van je hersenen. Wanneer je beter wordt, focus je jezelf op voetenwerk, lichaamspositie en verdediging. Tijdens deze technieken moet je je hoofd helemaal goed gebruiken. Na de training voel je vaak wel dat je zowel geestelijk als fysiek getraind. hebt. 
   
 2. Boksen en psychologische voordelen.

  Nu weten we wel dat boksen een geweldige fysieke activiteit is dat je kan helpen om weer in shape te komen maar er zijn ook psychologische voordelen.

  Boksen vergt heel veel van het concentratievermogen. Elke seconde is belangrijk in het spelletje aangezien je nooit weet wanneer je moet toeslaan of verdedigen. Het is een geweldige zelfvertrouwen booster. Wanneer je beschikt over de vaardigheden om jezelf te verdedigen geeft dat een hoop zelfvertrouwen. In tegenstelling wat de meesten geloven, gaan boksers de confrontatie liever uit de weg.
  Hun vaardigheden en zelfvertrouwen zorgen voor een gevoel dat ze niks te bewijzen hebben.

Als je niks te bewijzen hebt, kom je veel minder in de verleiding om dit te laten zien. Wanneer iemand het vertrouwen heeft en de mogelijkheid om zichzelf fysiek te verdedigen vertaalt dit zich in psychologische voordelen van zelf-tevredenheid en gemoedsrust. 

 1. Boksen is voor iedereen

  Bokstraining heeft een laag instapniveau. Iedereen kan beginnen met boksen. De intensiteit kan verhoogd en verlaagd worden afhankelijk van de persoon. Differentiatie is eindeloos waardoor alle cliënten op hun eigen niveau kunnen trainen. Of je nu 85 jaar oud bent of pas 9 jaar, boksen is voor iedereen geschikt en van alle niveaus. Je hoeft nooit de ring in de stappen om te sparren of een wedstrijd te boksen wanneer je dit niet wilt maar jezelf kunnen verdedigen is een fantastische kwaliteit die effect heeft op enorm veel aspecten in je leven.
  Beginnen met boksen?
 2. Boksen is leuk!

  Uiteindelijk is de beste sport de sport die je kan vol blijven houden. Een grote invloed hierop is de funfactor. Ik heb nog nooit meegemaakt dat de verveling toesloeg bij een cliënt op het moment dat hij/zij bokshandschoenen aan had. Het is een sport met een enorm hoge
  beleving. Plezier in de sport hebben is de nummer één reden waarom iemand ergens goed in kan worden en het lang kan volhouden. Anders gaat het voelen als werk , wordt het snel saai en stop je voordat je het door hebt. Dit is het probleem met de meesten conventionele fitness programma’s, de verveling slaat snel toe. Er is altijd wel iets om naar uit te kijken wanneer je naar je bokstraining gaat. Wanneer jij je focust op je doel om af te vallen, andere vaardigheden te ontwikkelen of het winnen van je eerste wedstrijd.
  Boksen houdt je lichaam en geest actief.

  Ben jij gemotiveerd en 100% overtuigd om te gaan voor je doel?
  Lees hier verder en zet vandaag nog de eerste stap!