“There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is.”

Het klinkt misschien raar, maar alles wat mij tot de dag van vandaag overkomen is , is altijd precies wat ik nodig had.

Als het anders loopt dan ik wou, dan zeg ik: ” Alles heeft een reden, en het is ook zo. Denk er eens over na..

Voor mij werkt dat en het is een hele verbetering om anders naar de dingen te kijken dan ik gewend was. Wanneer er moeilijkheden (ik bedoel…uitdagingen) op mijn pad komen, was het vroeger voor mij erg moeilijk om een stap naar achteren te doen. Het probleem te aanschouwen en het groter geheel te zien.

Bij problemen, raakte ik gefrustreerd en was ik heel verward. Ik had bepaalde verwachtingen en als die niet uitkwamen dan was ik teleurgesteld. Een rare bijkomstigheid was dat ik dan nog eens ging klagen bij andere mensen over de dingen die verkeerd waren gegaan.

Maar weet dat hoe beter je met de uitdaging omgaat, des te beter je kan handelen met wat er op je pad komt.

De ene persoon ziet het verliezen van zijn baan als falen. Terwijl de ander het kan zien als een uitdaging en een kans voor nieuwe mogelijkheden.

De ene persoon kan er een puinhoop van gemaakt hebben, zich omdraaien en er mee stoppen. Een andere persoon kan bij eenzelfde voorval zien wat voor puinhoop hij/zij ervan gemaakt heeft, zichzelf vertellen het nooit zo meer te doen. Zichzelf voort te duwen om te veranderen en puin te ruimen.

Een uitgesproken kans is ook om iedere keer dat er iets gebeurt te geloven dat dat precies hetgene is wat je nodig hebt ,ook al vind je het niet fijn wat er op je pad komt.

Ik weet het is makkelijker gezegd als gedaan, maar het is een weg om te bewandelen en te oefenen. En ik weet lieve mensen, het is in het begin zeker niet makkelijk, het is constant werken om het in perspectief te zien. Maar geloof me, je zal er steeds beter in worden, totdat het een gewoonte gaat worden.

Weet ook, dat het heel normaal is, dat je af en toe niet kan begrijpen waarom iets anders loopt dan je had gedacht, verwacht en/of gevraagd.

Maar Be-mediteer over wat je meemaakt, ga in de natuur, ga in stilte, voel, vlucht niet..En word je ook bewust van wat jij zegt, want jij bent namelijk de regisseur van je eigen leven alsmede de hoofdrolspeler etc.  Hoe heb jij je script geschreven? Luister naar wat je zegt, waar je over denkt en luister dan vooral naar de zinnen die beginnen met: Ik kan niet, Ik doe altijd, ik ben niet goed in, ik ga nooit, op een dag..

Realiseer je dat het jouw keus is hoe je de dingen bekijkt, hoe eerder je dit realiseert des te eerder je kan oefenen, leren en ervaren dat het met dit standpunt zoveel makkelijker leeft.