Samen zijn is belangrijk

Al vanaf onze allereerste minuten op aarde hebben we elkaar via menselijk contact nodig. Ons menselijke bestaan draait om samen. Sterker nog: onze vroege voorvaderen overleefden het niet als ze niet samen waren.

Ook in de 21ste eeuw vormt samen zijn nog steeds de kern van ons bestaan. Erbij horen Hé.. Erbij hóren. Dus niet: erbij zien, erbij voelen, erbij ruiken, erbij proeven, maar erbij HOREN.

Het belang van sporten mag daarom niet onderschat worden, zeker niet in deze tijden! In beweging blijven houdt ons fit, maakt ons gelukkig(er) én het versterkt onze weerstand en gezondheid.

Samen sporten heeft een belangrijke maatschappelijke functie, het zorgt voor verbinding en verbroedering tussen mensen. Sociale banden worden versterkt door gezamenlijk aan lichaamsbeweging te doen. Als gevolg krijgen we meer begrip en respect voor elkaar wat weer leidt tot meer acceptatie in de samenleving.

Vervolgens zorgt samen sporten ook voor intiemere persoonlijke relaties tussen individuen. Samen streven naar een collectief doel wat gepaard gaat met bloed, zweet en tranen.

Onderzoek toont zelfs aan dat sportievelingen in het algemeen meer tevreden zijn over hun eigen leven, ze hebben meer sociale contacten en nemen anderen sneller in vertrouwen. Samen lief en leed delen creëert een band.


Kom daarom zeker eens meedoen met onze fijne groepslessen 🙂