Begeerteloosheid

Zo goed als altijd worden mensen alleen maar geleefd door hun begeertes, door hun verlangens. 

De hele dag door worden we gebombardeerd door verleiding die onze begeerte,s doen aanwakkeren, op alle niveaus. 

Maar hoe meer je je laat verleiden door begeerte,s des temeer onrust, angst, onvrede en onwetendheid in het dagbewustzijn zal worden waargenomen.
 

Wanneer er een tafel vol staat met allemaal overheerlijke dingen of een tafel met alleen water en droog brood. Waar kies je dan voor? Als je dan de kennis ontvangt, dat de tafel vol met lekkere dingen vol met dodelijk gif zit? Vraag je je dan af hoelang het duurt voordat het gif doorwerkt? En als je dan ook nog de kennis ontvangt dat het sobere brood en water vol zit met magische vrede? 
 

Begeerte zit vol met gif en soberheid vol met vreugde en vrede. 

Alle begeerte die je zoekt buiten je Zelf geeft een tijdelijke vreugde en leidt nooit tot waarachtige vrede. Dat wat een ieder echt zoekt is enkel in het “Zelf” te vinden.
 

Als je begeerte onderdrukt word je ziek. Alles wat niet mag of niet goed is, is vaak aantrekkelijk. Dat wat we begeerd hebben en vast willen houden geeft ongerustheid en angsten om de dingen kwijt te raken. 

Deze angsten zien we vaak niet en we willen er ook niet aan toegeven. Bij een crisis komt het wel omhoog en kunnen we het oplossen. Onbewust altijd aanwezig is het een verborgen vergif, wat ziekmakend is. 

Veelal zijn we te suf om het op te merken of mentaal te sterk bezig om dit in te zien.
Probeer zoveel mogelijk verlangens, begeertes op te geven en accepteer wat er tot je komt. Zonder uitbundigheid en zonder dat je het vervelend vindt. Omstandigheden zijn altijd het resultaat van onze begeertes en verlangens.
 

Het is een lange zoektocht omhoog naar de bergtop van Zelfrealisatie.
 

Zodra je geconfronteerd wordt met een begeerte en het herkent, vraag je dan af wat het is en of je het echt nodig hebt. Of het het waard is?
Probeer niet meer te vergaren dan dat wat je nodig hebt. Handel zo direct mogelijk, zie de luiheid of onverschilligheid in. 
 

De golven in de oceaan die het water troebel maken, waardoor helderheid versluierd wordt, bestaan uit wensen, verlangens, ego en emoties. Pas wanneer de golven weer gaan liggen, wordt het oppervlak van de oceaan doorzichtig. Het is een kalme heldere geest waarin het zuivere Zelf zich kan weerspiegelen.
 
Verlangens, verwachtingen, wensen en begeertes zijn de moeder van al onze gedachte. Is er veel onrust in het denken dan betekent dat, dat er veel verlangens, verwachtingen, wensen en begeertes zijn. De geest kun je dan vergelijken met op hol geslagen paarden. Er is weinig tot geen controle en een enorm verlies aan energie.
  

Wie de geest onder controle heeft, dat wil zeggen wie van binnen kalm en evenwichtig is, die kent een enorme energie. Een stille krachtige energie. 

Begeerte verminderen in plaats van vermeerderen, kan iedereen. Wat meer en meer tot rust en vrede zal leiden.