Retreat (18)

Dagplanning van het retreat alvast downloaden?

Download de dagplanning met al de informatie over het retreat door jouw naam en mail adres in te vullen.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Een weekend vol inspiratie, rust en activatie waarin we volledig terugkeren naar wat we zijn.

Dit weekend is bedoeld om je vredige staat van Zijn te herinneren en daar helemaal vertrouwd mee te raken. Kwaliteiten zoals stilte, tevredenheid, helderheid, authenticiteit, creativiteit, liefde en vreugde vloeien hier natuurlijkerwijs uit voort.

Of zoals de ontwaakte leermeester St. Francis van Assisi het mooi verwoordde: ‘What you are looking for, is already where you are looking from’.

Ontspannen, genieten, uitdaging en plezier zijn de elementen van dit weekend. Deze retraite is onderdeel van een uniek concept waarin het welzijn van body & mind centraal staat.

We geven je kracht en gezondheid een boost door te werken met yoga, meditaties, sound-healing, zweethut , plantenenmedicijnen, verschillende ademhalingsreizen..

Intense ervaringen, rust en terug tot jezelf komen, staan dit weekend centraal.

Tijdens dit weekend komen we even helemaal los van ons dagelijks leven. Door terug in de natuur te gaan ervaren we rust en ontspanning die voortkomt uit het met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Een weekend om weer helemaal tot jezelf te komen, op te laden, uit het hoofd komen en te landen in een ontspannen lichaam.

Waar

Helshovenstraat 33
3840 Engelingen (Helshoven)

Land van Engelingen

Wanneer

Retreats 2023

24-25-26 Februari ; 17-18-19 Maart ; 14-15-16 April ; 12-13-14 Mei ; 23-24-25 Juni ; 27-28-29 Oktober

Programma

Het programma word bij aanvang bekend gemaakt en het ziet er ongeveer als volgt uit:

Vrijdag

 • 16:00 Aankomst / Rondleiding / Gronden / Boekje invullen / Drankje
 • 18:15 Uitleg weekend
 • 19:00 TRE (Trauma and Tension Release Exercises)
 • 19:30 15 minuten Holotropic Breathwork
 • 19:45 Ontspanningsmeditatie met lichte hypnofilosofische inductie en holotropisch werk
 • 21:45 Eten
 • 23:15 Introductie Rapé

Zaterdag

 • 08:00 Wake - up + Thee
 • 09:00 TRE (Trauma and Tension Release Exercises)
 • 10:00 Filosofische Klankmeditatie
 • 11:30 Tumo Breathwork
 • 12:00 Lunch
 • 14:00 Rust
 • 16:30 Yoga
 • 17:15 BBTRS (BioDynamic Breathwork and Trauma Release System)
 • 18:30 Zintuigen meditatie
 • 20:00 Cacao ceremonie
 • 22:30 Rapé Ceremonie

Zondag

 • 08:30 Wake - up + Thee
 • 09:00 TRE (Trauma and Tension Release Exercises) + 15 Min Holotropic Breathwork
 • 09:45 Hypnotische meditatieve trance reis
 • 11:45 Zweethut
 • 15:30 Eten
 • 16:30 Sharing
 • 17:00 Goodbye

Beleef verschillendee ceremoniën

Cacao, Rapé, Temazcal en Soundhealing

Hoe zou je het vinden om tijd te nemen voor jezelf. Stil te staan bij waar je bent, innerlijk werk te doen om te groeien als mensen en in jouw missie? Deze Retreat is de perfecte setting als je een shift in jezelf wilt bewerkstelligen. Dit kan op verschillende niveaus: lichaam, geest en ziel.

Onze retreats zijn voor iedereen die een stap vooruit wil zetten in het leven, die bereid is aan zichzelf te werken en verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn of haar eigen leven.

Cacao is een uniek geneesmiddel voor de ziel.

Een Cacao ceremonie maakt het mogelijk om een diepe innerlijke reis te maken die je enorm kan ondersteunen in je leven.

Het helpt je bij inzichten, ontwaken, helen van het verleden of pijn in het heden en brengt je dichterbij jezelf.

                                    Cacao is een plant medicijn dat gefocust is op het hart. Het zorgt ervoor dat je in het hier en nu kan zijn en je innerlijke werk kunt doen.

De oorsprong van Cacao ligt diep in de jungle van Zuid-Amerika waar de inheemse stammen nog steeds leven. Ze hielden hun rituelen in stand door deze van generatie op generatie door te geven.

We zitten in een grote verandering. Zowel collectief als individueel. Tijd om naar binnen te keren, werkelijk te ontdekken wat voor jou belangrijk is en wat er mogelijk nog in de weg staat om in vrede en vrijheid te leven. ‘Geluk dat zit van binnen’, hoor je altijd. Wat houdt dit voor jou in? Sta je in verbinding met je hart, durf je vanuit hart & ziel te leven? Net zoals je altijd hoort ‘Alles zit al in jou.’

Wat is dit dan wat er in jezelf te ontdekken is?

Ceremonies helpen je naar binnen te keren, in een groter potentieel te stappen van wie je werkelijk bent en begrijpen wat het leven inhoudt.

Een persoonlijke zoektocht naar ontdekkingen, heling en groei om nog meer te worden wie je werkelijk bent. Steeds een laagje afpellen wat wat je hebt aangeleerd, wat je is vertelt, overtuigingen laten afbrokkelen die niet meer bij jou horen. In verbinding komen met de bron, leven vanuit je hart en worden wie je werkelijk bent. Dat is het mooiste wat er is.

Het is een eer om je uit te nodigen voor deze speciale retraite voor healing, antwoorden vinden, verbinding, gemeenschap, eenheid en nog veel meer. Voel je je geroepen? Wees er dan bij!

Land van Engelingen

Land van Engelingen heeft 5 ecologische woningen en is een luxe retreat voor 16 personen. Er is een buitensauna, hottub, jacuzzi, ecologische zwemvijver, Finse kota met open haard en een buitenserre van 150 m2.  In totaal zijn er 6 slaapkamers, 6 badkamers en een mezzanine voor 4 personen met losse bedden met gedeelde badkamer. Elke woning straalt uitgesproken rust uit, typerend aan de sfeer die er hangt in Land van Engelingen.

De woningen zijn onder meer voorzien van een goed uitgeruste keuken, een gezellige zithoek, een privé terras met eigen barbecue, heerlijk opgemaakte bedden, badlinnen en verzorgingsproducten bij aankomst.

Prijs

Retreats 2023

€ 550
 • 3 dagen retreat
 • 12 inspirerende lessen
 • Volpension met vegetarisch (voornamelijk) biologische keuken. Drank ook inbegrepen.
 • Verblijf in een luxe retreat voor 16 personen
 • Locatie: Helshovenstraat 33, 3840 Engelingen (Helshoven) - Land van Engelingen
 • Enkel 12 plaatsen beschikbaar.

Dagen tot het retreat

Wat was de ervaring van vorige deelnemers?

Nele

"Onmiddellijk bij aankomst had ik al het gevoel erg welkom te zijn. Je sprak me persoonlijk aan, nam me mee om alles te tonen, het ijs was onmiddellijk gebroken. Dat vond ik best heel aangenaam. 

Er was genoeg tijd om je tijd te nemen en ook om babbeltjes te slaan met de andere deelnemers.
De sfeer was vooral heel open en puur. Er werden al gauw diepere gesprekken gevoerd. Ik had echt het gevoel mijn gelijkgestemden gevonden te hebben.
De lokatie … als ik zeg ‘back to nature’ overdrijf ik niet.  Bij ochtendgloren zwemmen in het meer tussen de lelies, tijdens de downward facing dog even wachten tot die kleine kikker van mn yogamat sprong, die zonnende aasvogels op het water, die prachtige zon door het gebladerte, die frisse ochtenddauw, yoga, tai chi en ademhalingoefeningen onder de bomen, landurige meditaties met prachtige aardse sounds  …  wat heeft een mens meer nodig. En dan zwijg ik nog over het lekkere eten.
Zondag weg rijden was even afkicken."

Alesha

Ik heb maar 1 woord.. WAUW! Voor iedereen die struggelt met bepaalde emoties, gevoelens, blokkades.. de 3 daagse retreat is helemaal boven alle verwachting. Ik had nooit gedacht dat ik op zo’n korte tijd, zo een vertrouwend gevoel kon hebben met Franco en de gehele groep. Het weekend heeft mij enorm deugd gedaan. We hebben gelachen en gehuild. Het was zwaar, intens maar ook zo puur en mooi. Franco is een zeer hartverwarmend, mooie persoon waarbij je u meteen goed voelt en ook vertrouwd aanvoelt. Alles wat hij afgelopen weekend heeft gedaan voor ons, chapeau! Hij steunt je enorm goed door het gehele proces. Na dit weekend voel ik me herboren, relaxed, zen.. Ik kijk er al naar uit om volgend jaar weer te komen! Het was gewoon fantastisch en ben Franco en Marciello enorm dankbaar dat ik dit heb mogen beleven, dat ik mijn eigen grenzen heb kunnen verleggen en dat ik een mooier, positiever persoon zal kunnen worden.. dankzij de positieve energie die ze mij hebben toegestuurd. Tot snel !! ❤️❤️❤️

Sabrina

"Ik vond het een geweldige zen weekend met z'n allen, leuke toffe groep. 

Bij de volgende retreate wil ik er denk ook bij zijn. Ik hoop dat ik het weer mag beleven. 😃🧘🏻‍♀️"

Manuela

"Het heeft mijn verwachtingen alvast overtroffen. Ik wist op voorhand niet goed wat te verwachten. Voor mij was het de eerste keer dat ik zo’n retreat doe. Ik kan het iedereen meer dan aanraden! Het is jaren geleden dat ik mij nog zo goed en ontspannen gevoeld heb! Zelfs zonder enige ervaring was ik helemaal mee. Ik stond ervan te kijken hoe close je kan worden met mensen die je totaal niet kent. 

Je gaat me zeker terug zien!"

Linda

✨🍀🧘‍♀️🌱🛖🪘🎶🥗🙏🏼Afgelopen weekend een magisch retreat mogen beleven in het Land van Engelingen. Een fantastisch sprookjesachtig landgoed beheert door zeer fijne lieve mensen.
Het retreat begeleid door Franco en Marciello heeft al mijn verwachtingen overtroffen.
Ik ben een geweldige ervaring rijker.
De juiste combinatie van meditatie, yoga, een rapé en cacao ceremonie, zintuigen massage, zweethut, heerlijk eten met een lach en een traan heeft ervoor gezorgd dat ik nu rust & balans voel in mijzelf.
Dankbaar voor de mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten en in speciaal voor de fijne mannen die deze retreat op een unieke manier invulling hebben gegeven. Écht een aanrader!! ✨🍀🧘‍♀️🌱🛖🪘🎶🥗🙏🏼

Veelgestelde Vragen

Je kan jouw plaats reserveren door op de knop hierboven te klikken, je word doorverwezen naar een betaalpagina, daar kan je jouw plaats reserveren door alvast een voorschot te betalen van €300. De rest van het bedrag betaal je bij aankomst op de locatie. 

Als je hier vragen over hebt kan je altijd terecht bij mij. Contacteer mij via mijn contact pagina of stuur mij een mailtje op info@francobitonti.com

Bij dit soort gevallen kan je mij best mailen of een berichtje sturen en samen zoeken we naar een oplossing.

Het is zeker mogelijk om jouw plaats te annuleren en een refund is dan ook mogelijk.

Deze retreat is voor alle niveaus, je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan de activiteiten.

Al de nodige corona maatregelen zullen in acht genomen worden bij het organiseren van al de activiteiten. 

Zou door de maatregelen het weekend niet kunnen doorgaan worden al de deelnemers op de hoogte gehouden en zal er een nieuwe datum gekozen worden.